Rabu, 8 April 2009

APRIL FOOL ta jadik la~



korang mesti la da agak kn cite ny pasal ape.. cite prank org..

cume kali aku wt kat pakwe aku sorg ny...kaw2 aku kne kan dye..

mangse : muhd EHSAN b.karib
setan : Faizah bt.md Daud(aku)
asstn 1 : nur SYAkirah bt.madzlan
asstn 2 : nur FARAhin


31hb mac
malam terus berlalu..aku bosan. sprt biase..tgn aku tak benti be-sms dgn dye.. buhsan..buhsan..


at 1st aku dpt idea nk prank dye aku saje wt gado dlm phone 2.. aku buat la cerita. aduyai.. ta ade idea. last2 aku ckp dye curang..gaduh la...(bengong gle)


tapi time gaduh 2 awl sgt la... kol 8. nk tggu kol 12 lmbt ag..


aku call asstn 2. mintak dye call mangse. cakap kt mangsa cm ny..


"
ehsan, kau da tau exa xcdent? ko gduh ngan die ke? tadi dia call aku nangeh2 dia nak jumpe aku kat uma. tapi da lebih sejam aku tggu dia. xdatang2 un..aku call dia but no answer..aku try call umah dye..mak die kate exa da kua lame. aku un kua ar gi cari dia..pas 2 nampk xcident. xtau lak sape. last2 aku nmpk scoot exa kat situ."

t
api asstn 2 agk takot..jadi asstn 1 mula kan peranan.. dia yang mula wat drama dulu. dia call mangsa dan reka cerita itu dengan dasat nye...aku denga un cuak.

mati la aku nnt..cmne klu dia marah nanti? xpelah. tawakal je..huhu


asstn 1 trus call aku lpas je dye call mangse.. the best part is..pas je asstn 1 cakap aku xcident, mangse ape aagi..tros NANGIS kooottt....hua3.. ish.ta baek la aku ni.. accully bukan suke un..cume seronok.. klu da nangis tu compem syg la kn? hahaha


next...

asstn 2 nyer keje pulak..dia call mangse dan cerita kn hal yang agak same.. yang serbe bengong nye si asstn 2 ny gi marah2 dia..ape agi..mangse lagi kuat la nangeh.



huahuahuahua(aku yang gelak sambil rase bersalah)~cuak la pulak


pki2 balik..macam mane kalau mangse datang ipoh.dia da la kat sunagi siput.jauh tu.
oleh itu aku pegi tepon mangse.
ye aku tahu itu tindakan yg bodoh lagi serbe bengong.. yela, klu dia syak pape ke..


time aku call dye tu.. dia nangeh2. mintak maap la..itu la ini la.. aku plak nga cuak. sebab ape, sbb dia nk trun ipoh. klu dia dtg, abeh la kantoi. so aku pun nasihat kan dia jangan la kau datang mlm2 ni..bahaya..konon nye.. aku cakap la, klu nk dtg un dtg la pagi2 esok. dia ckap ok.


tapi tetibe asstn 2 msg aku, dia kate "beb, mangse nk dtg ipoh!! dia pesan jgn bg tau kau..cmne?" ok..ok.. aku sudah cuak. emm.. aku pon call la mangsa dan marah dia. yg sbenar nye aku cuma buat alasan supaya dia ta datang ipoh je. dia plak kate ade beberape buah moto da ready nak turun ipoh. konon nye nk tengok aku la..

aku lagi cuak! ny spe yg kene april fool ny? aku ke dia? aku da buntu... jam baru menunjuk kan puluk 11.30. ade setengah jam lagi.. bape byk alasan lagi aku nak cipta untuk tunggu sampai pukul 12 ny??? aaaaaaaahhh!!! tolong~

*
*
*
*
*

last nye.. aku terpakse jugak la bagi tauuu. cehhh.. aku cakap la..

" ala jangan la turun ipoh...kalau tak.. tak menjadi la april fool ny.."

dia diam lame giler..aku pulak gelak terguling2..hua3. nanges kot.. asstn 1 & 2 cakap, mangse nanges tersedu2 sampai sepatah haram ta paham ape dia cakap.. depe semua da cuak, depe da nak bg tau da..tapi aku halang la..giler. awal lagi..

so.. aku tidak puas hati..!!



3 ulasan:

  1. april fool tak jadi ek.. :)

    BalasPadam
  2. Tak jadi tahun ni takpe... tahun depan masih ada.... awak buat plan yang best lagi.... :) senyum selalu macam selalu....

    BalasPadam